(foto: Ilona Kuster)
(foto: Ilona Kuster)

Guijt verrast

dorpsauto De Wielewaal met cheque!

GENDT – Omringd door vrijwilligers nam Henny Campschroer, coördinator van het ParticipatiePunt Gendt, de 'goede doelen cheque' met een waarde van 500 euro van Guijt in ontvangst. Deze werd maandag 13 januari persoonlijk uitgereikt door de directeur van Guijt; Arold de Jong. "Dit helpt ons mee om te kunnen blijven rijden!", reageerde Henny opgetogen.

Ieder jaar biedt Guijt Lingewaarders de mogelijkheid om te stemmen op een lokaal goed doel. Afgelopen december kon er bij Guijt op de kerstmarkt in Gendt gestemd worden op vier goede doelen in Lingewaard. Vervolgens mocht er aan een rad worden gedraaid om punten te scoren voor het gekozen goede doel. Er werd massaal gestemd voor dorpsauto De Wielewaal in Gendt. "Diepgewortelde initiatieven die van belang zijn voor de gemeenschap ondersteunen we graag", sprak Arold de vrijwilligers toe. Toen er na de overhandiging van de cheque werd geapplaudisseerd door de vrijwilligers, sloot Arold zijn speech af met de mooie woorden: "Dit applaus is geheel voor jullie zelf. Het is namelijk niet vanzelfsprekend wat jullie allemaal doen. Hulde voor jullie allemaal!"

Voor iedereen die niet of moeilijk zelfstandig kan reizen, wordt de Gendtse dorpsauto met plezier door één van de chauffeurs voorgereden. Chauffeurs die dat overigens allemaal vrijwillig doen en die graag nog kennis maken met nieuwe vrijwilligers! Het maakt niet uit waarheen u vervoerd wilt worden, als de route maar binnen Gendt en Doornenburg ligt. Een ritje reserveren kan telefonisch: 06 19192882. Meerijden met De Wielewaal is gratis en is mogelijk op werkdagen tussen 9.30 en 17.30 uur. De Wielewaal kan blijven rijden dankzij vrijwillige giften van gebruikers en van giften zoals nu deze cheque van Guijt. Het toont opnieuw dat Guijt maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. "Guijt is van oorsprong een Gendts familiebedrijf met veelal lokale klanten en we doen graag iets terug voor de gemeenschap", aldus Arold. Guijt is gevestigd aan de Langstraat 1 in Gendt. T: 0481 427777. www.guijt.nl.