Susan Rikken (Skar) en Maarten Jurgens (IKC De Abacus) namen het initiatief voor 'De Stokstaartjes' De eerste peuter& kleuter combigroep in de regio.
Susan Rikken (Skar) en Maarten Jurgens (IKC De Abacus) namen het initiatief voor 'De Stokstaartjes' De eerste peuter& kleuter combigroep in de regio. Foto:

Mooie kansen voor Huissense peuters en kleuters in nieuwe combigroep!

HUISSEN - Op IKC De Abacus in Huissen start op 4 februari een pilot van een nieuwe vorm van onderwijs: de peuter & kleuter combigroep 'de Stokstaartjes'. De kinderen blijven een jaar in dezelfde groep en stromen dan door naar een groep met oudere kleuters. Onder begeleiding van een HBO-geschoolde pedagogisch professional en een full-time leerkracht spelen en leren maximaal acht oudste peuters en maximaal twaalf jongste kleuters samen in één groep.

De initiatiefnemers van deze pilot, basisschool de Abacus en Skar (dagopvang, peuterwerk en bso) werken al sinds 2014 intensief samen volgens één didactische- en pedagogische visie in het IKC (Integraal Kind Centrum) De Abacus. De pedagogisch professionals zagen dat de stap van peuter naar kleuter op de basisschool behoorlijk groot kan zijn. De opzet van de combigroep de Stokstaartjes doet recht aan de ontwikkeling van kinderen die achterlopen of juist vooruit zijn. Ze kunnen gemakkelijk aanschuiven bij de instructie van het andere deel van de groep. Ook de sociale ontwikkeling krijgt volop aandacht.

De gemeente Lingewaard ziet de meerwaarde van dit initiatief en volgt deze ontwikkeling met belangstelling. Zij is enthousiast en heeft toestemming gegeven voor deze bijzondere pilot. "Heeft u belangstelling voor een plaats? Neem contact op met Maarten Jurgens, directeur van IKC De Abacus of Susan Rikken van Skar via 026 3251125 of mail info@de-abacus.nl."