Ingezonden brief

Hondenpoep en meer...

Beste bewoners van Lingewaard. Hierbij even een reactie op hondenpoepoverlast bij gemeente Lingewaard.

Als ex-dierenliefhebber (kan geen dieren houden vanwege allergische reacties) zorgde ik er voor dat niemand last had van mijn dieren, ik heb zowel honden als katten gehad; katten kwamen nooit buiten zodat niemand daar last van had, de hondenpoep werd netjes opgeruimd.

Maar anno 2020 is men lui en denkt alleen maar aan de IK-factor: ik hoef het niet op te ruimen, ik betaal belasting, ik heb haast... Onzin! Het is niet moeilijk om te bukken om die troep op te ruimen, dan moet je géén dieren nemen, hoef je géén belasting te betalen en géén poep op te ruimen... Men heeft dit zelf in de hand.

Echter honden laten poepen in een speelveldje voor kinderen en als mensen erop worden aangesproken worden ze boos. Je weet dat het je hond is, ruim het dan op. Een echte No-Go-actie, je weet dat het een kinderspeelplek is ruim het dan op zonder te veel poespas. En dan de paardenpoep die er op de stoep, straat ligt; hang er een net achter zodat een ander daar ook geen last van heeft. Dat doen ze in oosterse landen ook en dan belandt het op de juiste hoop bij de manege.

En tot slot de handhaving die zich druk bezig houdt met parkeerproblemen? Is een mooie taak voor de nieuwe burgemeester(es) om hier eens beter paal en perk aan te stellen. Want meer blauw op straat kan geen kwaad. Om maar te zwijgen over de overtredingen die de gemeente laat schieten... Verkeersregels is er één van.

Marius Geurts, Bemmel