Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Niets bleek wat het leek!

Begin december ben ik door kanker enigszins gehandicapt geworden en werd ik afhankelijk van hulp via de WMO.Vervolgens voel je je machteloos als je tegen ambtelijke regelingen aanloopt. Boze brieven lagen voor de hand , maar ik koos voor een positieve aanpak : een prijsvraag .Wanneer heb ik een eigen rolstoel? Ik kreeg veel leuke reacties, ook zeer serieuze waarvoor mijn dank.

Maar... al heel snel liep alles anders. Het andere been viel ook uit, ik kon niet meer staan en was ineens aangewezen op Buurtzorg. De rolstoel moest elektrisch worden om maar iets te noemen en dat betekent aanmeten, daarna een tijdelijke stoel en dan zo'n drie weken wachten op de definitieve. De geschatte datum van levering is nu 15 februari. Greet Beijens, 85jr, ervaringsdeskundige met haar scootmobiel heeft gewonnen. Vandaar dat het prijsje inmiddels is overhandigd.

Geleidelijk aan kreeg ik van de ambtenaar van de WMO steeds meer support, ook wel nodig doordat je de regelingen niet kent. Naar eer en geweten kon ik Pim H. laten weten dat mijn negativisme zeker niet hem als persoon gold. Het bleek weer niet wat het was.

Ondersteuning is van wezenlijk belang, ook van fysio- en ergotherapeut en dat geldt helemaal voor de dames van de Buurtzorg. Ik had die ervaring liever niet meegekregen. Maar wat een ingewerkte groep van samenwerkende deskundigen met liefde voor het vak te bieden heeft, is geweldig.

Zoveel weken geleden had ik niet kunnen bevroeden dat mijn laatste ingezonden brief zo zou eindigen!

Willem Wenting, Bemmel