De onderhandelingen voor de bouw van een nieuwe kantine staan op scherp. (foto: Sjaak Veldkamp)
De onderhandelingen voor de bouw van een nieuwe kantine staan op scherp. (foto: Sjaak Veldkamp)

Schalkshof hoeft geen gouden kranen

HUISSEN - De onderhandelingen over de bouw van een sportkantine voor Jonge Kracht staan op scherp. De verwachting dat Jonge Kracht het voorgenomen 75-jarig bestaan in de nieuwe kantine viert is vrij onzeker geworden. Wethouder Johan Sluiter schudt van ja. Voorzitter Lambert Neijenhuis heeft nog een sprankje hoop, maar zegt er gelijk bij dat het beter iets later dan nu onder druk een besluit nemen om over drie jaar spijt te hebben.


Sluiter heeft vorige week het gesprek op scherp gezet met een brief waarin hij nogmaals benadrukt dat verplaatsing van sportpark Schalkshof, inclusief een nieuwe kantine, binnen 4,2 miljoen gerealiseerd moet worden. Voordat de brief de deur uitging zei hij nog dat het gesprek goed verliep, maar dat Jonge Kracht een kantine voor ogen heeft met gouden kranen.

Voorzitter Lambert Neijenhuis reageert verbaasd. "Goud? Wij denken nog niet aan bronzen kranen." De discussie ligt dieper. Jonge Kracht zag verplaatsing in eerste instantie niet zitten. Renovatie van Schalkshof wel. Hiervoor had het college 1,2 miljoen opzij gelegd. Jonge Kracht kon de kantine breder maken dan alleen voor voetbal, legt de voorzitter uit. Scholen, ouderen, gezondheidscentra, of bijvoorbeeld een fietsclub die wekelijks gebruik kan maken van de kantine en douches.
De ommekeer kwam toen het college besloot voor verplaatsing. In de nieuwe plannen was geen ruimte voor de beoogde 'bredere opzet'. "Dan krijg je ineens iets heel anders voorgeschoteld." Nu lijkt de discussie over gouden kranen te gaan, zegt Neijenhuis teleurgesteld. Ook de leden staan op scherp.

De gesprekken worden voortgezet. Inzet een kantine geschikt voor breed gebruik. De voorzitter is duidelijk. "Lingewaard heeft een gemeenteraad als hoogste orgaan en wij de Algemene Ledenvergadering."

De brief van Lingewaard besluit dat ze op een constructieve manier verder kunnen gaan met als gezamenlijk doel een mooie, nieuwe accommodatie voor voetbalvereniging Jonge Kracht. Voorzitter Lambert Neijenhuis zegt dezelfde intentie te hebben. Het zou hem niet verbazen als wethouder Sluiter uiteindelijk met een aanvullend budget over de brug moet komen.

Ook uw bericht in de krant?

LINGEWAARD - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar uw bericht over gaat. U kunt voor één regio een bericht insturen. Mocht u uw bericht graag in meerdere regio's geplaatst willen hebben, dan mag u dat aangeven bij: 'Opmerkingen'. De redactie zal dan kijken of er plaats voor is. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.