Fanfare met De Lange Haren tijdens Frusjoppe. (foto: Gerdien Jansen)
Fanfare met De Lange Haren tijdens Frusjoppe. (foto: Gerdien Jansen)

Veiligheid en conform centraal tijdens Frusjoppe in Huissen

HUISSEN - Als gevolg van de alcoholwet 18- zijn ook dit jaar de Polsbandjes weer verplicht in Huissen. Op zeven locaties in de kom zullen De Kraonige Zwaone in samenwerking met de Horeca weer verkooppunten inrichten om de bezoekers van een bandje te kunnen voorzien. De kosten van een bandje bedraagt dit jaar 3,50 euro. Voor carnavalisten tot 18 jaar zijn de bandjes gratis.

De opbrengst van de polsbandjes wordt gebruikt voor veiligheid, toiletcomfort en de aankleding van de Kom. Zo zal het aantal beveiligers worden uitgebreid en zullen op drie locaties gratis toiletvoorzieningen worden ingericht. Deze zullen bestaan uit plaszuilen en diverse toiletunits. Deze unit zullen ook tijdens de optocht op zondag opengesteld worden. Daarmee komt De Kraonige Zwaone tegemoet aan de wens van veel bezoekers en de Gemeente. Ook zal een tweetal taxistandplaatsen worden ingericht. Éen standplaats op de Markt en één aan de Touwslagersbaan.

Evenemententerrein

Op advies van de Gemeente Lingewaard zal de kom van Huissen dit jaar in een soort van evenemententerrein worden ingericht. Dit verhoogt de veiligheid en maakt controle op het gebruik van glas mogelijk.

De Kraonige Zwaone, de Horeca en de Gemeente verwachten met deze uitbreiding van voorzieningen de te kunnen voldoen aan de gewenste randvoorwaarden om er samen weer een mooi feest van te maken. Huusse’ Helau!