Afbeelding
Foto:

Inschrijving UIT-in-Bemmel-Markt geopend

BEMMEL - Orkesten, zangers en zangeressen, koren, dansgroepen, beeldend kunstenaars, theatergroepen, culturele instellingen en andere sfeermakers pak de kans om u bij de start van het culturele seizoen 2020-2021 te presenteren aan het Bemmelse publiek. Ondernemersvereniging 'Beleef Bemmel' en stichting TOP Bemmel hebben de handen ineengeslagen om op zaterdag 5 september een kunst - en cultuurmarkt te organiseren.

Het evenement vindt plaats op en rondom de markt in Bemmel. Er wordt een podium gebouwd voor optredens. De markt wordt verder ingericht met een terras, kraampjes, foodstands en een kinderattractie. De TheaterKerk biedt plaats aan voorstellingen en aan exposities van kunstenaars. Beleef Bemmel gaat de ondernemers in het centrum aansporen om mee te doen, bijvoorbeeld door etalages beschikbaar te stellen voor exposities.

De uitmarkt wordt 's middags gehouden. Het voornemen is om de kunstroute door te laten lopen tot en met de week na de uitmarkt. Op basis van een eerste mailing hebben zich al 35 deelnemers gemeld. Het gaat dan om individuele musici en orkesten (13), beeldend kunstenaars (11), dansgroepen (3), theatergroepen (2), cultureel erfgoed (2) en overige instellingen (4). In de TheaterKerk presenteert TOP Bemmel het nieuwe programma van seizoen 2020-2021 aan het publiek. Dit gebeurt aan de hand van een promo-video en met life-optredens van gecontracteerde artiesten.

Wethouder Theo Janssen heeft laten weten dat hij het een geweldig initiatief vindt om Bemmel op de kaart te zetten. Hij is bereid om de uitmarkt te openen. U kunt zich aanmelden via secretariaat@topbemmel.nl.