Afbeelding
Foto:

Spinningmarathon 'You'll never walk alone'

BEMMEL - Op zondag 15 maart wordt er een 'You'll never walk alone' spinning marathon georganiseerd voor de goede doelen van Team Westland. Deze spinning marathon voor het goede doel zal plaatsvinden bij sportcentrum Laco in Bemmel.

Helma Bekker-Alsemgeest uit Doornenburg en haar schoonfamilie uit Schipluiden gaan voor deze goede doelen de Col du Tourmalet trotseren op 17 juni. Samen met de overige wandelaars, hardlopers en fietsers van Team Westland gaan zij de berg bedwingen, 18 km lang en een gemiddeld stijgingspercentage van 7 tot 13 procent. Zij gaan daar een gedenksteentje/keitje op de Col du Tourmalet neerleggen voor diegene die hen ontvallen zijn aan de ziekte kanker.

Helma loopt als 'niet-Westlander' mee omdat ze zich graag wil inzetten voor dit geweldige doel. Helma zou in het jaar 2019 namelijk al de Tourmalet gaan bewandelen samen met haar grote liefde Jan Alsemgeest. Jan, die zich met hart en ziel heeft ingezet hiervoor en vele sponsors heeft geworven. Maar Jan moest zijn eigen pad bewandelen, zijn eigen berg beklimmen. Hij werd getroffen door de ziekte; ongeneeslijke slokdarmkanker, en de Tourmalet bewandelen ging als gevolg van de chemo niet door. Het was geen strijd… een strijd kun je bevechten, maar hier besliste het lot. "Ondanks zijn positieve instelling, de dagen met de gouden randjes, is hij ons ontvallen. Jan is op 26 september jl. overleden… een groot gemis. Nu willen wij ons inzetten hiervoor! Wij zoeken sponsoren, wij willen afmaken waar Jan aan begonnen is. Zeker nu deze ziekte ons zo getroffen heeft. Het is de meest voorkomende doodsoorzaak van Nederland. Daarom deze spinning marathon. Goed dat het de aandacht krijgt die het verdiend… daar zijn wij Laco Bemmel erg dankbaar voor."

Team Westland is een stichting die zich inzet door middel van het financieel ondersteunen van (lokale Westlandse) instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met de ziekte kanker. Het geld dat diegene die de berg gaan bedwingen bij elkaar hebben gehaald door sponsors te werven. Het geld wordt jaarlijks uitgereikt aan die lokale goede doelen. Team Westland is een transparante organisatie, met het hart op de juiste plek.

Sportieve groeten, Helma Bekker Alsemgeest en familie Alsemgeest, Doornenburg - Schipluiden.

Eerste uur: 9.00 - 10.00 uur voor leden.                                                        
Tweede uur: 10.15 - 11.15 uur voor leden.
Derde uur: 11.30 - 12.30 uur zowel voor leden als niet-leden. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Aanmelden:
Voor het eerste en het tweede uur kan men aanmelden via de app. Een vrijwillige bijdrage is welkom, er is een donatiebox aanwezig.
Het derde uur kan gereserveerd worden via lacospinning@gmail.com vanaf zondag 1 maart. Kosten per fiets/deelnemer bedragen € 10,00 per uur. Betaling contant en graag gepast. Hulptroepen zorgen voor volle bidons en een stukje banaan. Bananen worden gesponsord door Spar Witjes Doornenburg.

Er zal één spinningfiets over blijven… er is een mogelijkheid om de naam van de dierbare die helaas niet meer bij ons is tijdens deze spinning marathon via een mooie manier te herdenken…