deBol op pad in Hummelo. (foto: Gerrie Wetters)
deBol op pad in Hummelo. (foto: Gerrie Wetters)

Snerttocht van deBol

was puur genieten!

LINGEWAARD - deBol Snerttocht werd bijna een zomers uitje! Het was een week met volop regen en harde storm maar de mooi-weer-engeltjes van deBol zorgden op zaterdag 15 februari voor schitterend wandelweer.


Met 75 deelnemers ging deBol op pad in Hummelo, waar weer eens een “ouderwetse” Snerttocht was uitgezet door het bestuur van stichting deBol.

Na een lekker kopje koffie bij het Wapen van Heeckeren in Hummelo vertrok de groep de Kruisbergse bossen in. Na 7 kilometer werd er uitgerust en gezellig koffie gedronken in Doetinchem en daarna werd er nog eens 7 kilometer gelopen in de richting van Hummelo waar bij de Gouden Karper een heerlijke kop erwtensoep en een drankje klaar stond.

De laatste etappe was het kortste stuk en na in totaal 17 kilometer gewandeld te hebben stond er nog een drankje klaar in het bos en kreeg iedereen een welverdiende 'medaille' in de vorm van een klein rookworstje. Iedereen genoot zichtbaar van deze gezellige en fijne dag en het bestuur bedankte alle deelnemers, want het werd een bijzonder wandelfeestje, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Op woensdag 19 februari was het weer gewoon wandelen in de gemeente Lingewaard, dit keer door de polder naar Haalderen. Ook deze tocht was zeer geslaagd met zo’n vijftig wandelaars en een gezellige koffiepauze bij De Tichel in Haalderen! Op woensdag 4 maart gaat deBol weer op pad, ook zin om mee te genieten? Kijk voor informatie op www.debolbemmel.nl.