Filosofisch Café in Gendt

GENDT - Op vrijdag 6 maart is er weer de mogelijkheid tot filosoferen in het Filosofisch Café van Gendt. Het thema van deze avond is: Hoe kunnen we ons milieu en de aarde leefbaar houden? Vanuit de media horen we geregeld berichten dat de aarde onder druk komt te staan door klimaatveranderingen en vervuiling van het milieu.


Is het tij nog te keren of moeten we stellen dat de aarde niet meer te redden is? Op deze vragen zal John Kuipers, medewerker bij PyrOil, een bedrijf dat zich toelegt op het verwerken van plastic, ingaan en een inleiding hierover verzorgen.

De essentie van filosoferen is het opschorten van meningen, van gelijk krijgen en van pogingen anderen te overtuigen. Clairy Polak, gespreksleidster bij Het Filosofisch Kwintet, begint haar programma altijd met de woorden: “... waar luisteren even belangrijk is als spreken en waar doorgronden het motto is en niet het twistgesprek.”

Het Filosofisch Café vindt plaats op vrijdag 6 maart in De Klok, Markt 1 in Gendt, aanvangstijd 20 uur. Vooraf aanmelden is gewenst: bij Robbert Bakker 06 53124112 of email: robbert@hesticare.nl). Besluit je vlak van tevoren te komen, dan ben je net zo welkom. Allen uitgenodigd!


Oranje Stichting Vrijmarkt Gendt


GENDT - Maandag 27 april is er weer een Oranje Vrijmarkt in Gendt. "Wilt u uw spullen verkopen? Wilt u een (oude) ambacht, hobby of kunst demonstreren? Dan is onze Oranje Vrijmarkt voor u! U kunt nu uw kraam huren."


De organisatie is in handen van de Oranje Stichting Gendt. De prijs van de kramen zijn: 1 kraam 17,00 euro / 2 kramen 31,00 euro / 3 kramen 48,00 euro. De kramen zijn vier meter en voorzien van een dekzeil. U geeft aan of u wel/geen stroomaansluiting bij de kraam wilt. Standhouders moeten zelf de kabels mee nemen.

Vanaf 10:00 uur is het inrichten van de kramen. De Oranje Vrijmarkt begint om 11:00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De Oranje Vrijmarkt vindt plaats op het Julianaplein in het centrum van Gendt. Contactpersoon: Darja Bosman. Emailadres: marktcommissie@oranjestichtinggendt.nl. "Wij sturen u een inschrijvingsformulier toe als u aangeeft belangstelling te hebben. Meer informatie over Koningsdag 2020 staat op http://www.oranjestichtinggendt.nl."