Nederland-Duitsland WK 2019. (foto: Nick Ponsioen)
Nederland-Duitsland WK 2019. (foto: Nick Ponsioen) Nick Ponsioen

WK Bandy 2020 in Irkoetsk Rusland

NIJMEGEN - Van 1 tot en met 6 maart zal het wereldkampioenschap bandy, B-groep worden gehouden in het koude Irkoetsk, Rusland (Siberië). De wedstrijden worden buiten gespeeld bij temperaturen die naar verwachting tot vijftien graden onder nul zullen zijn.


In 2018 heeft Nederland voor een gigantische verrassing gezorgd door wereldkampioen in de B-groep te worden. Dit was tijdens de WK in Harbin, China. In 2019 werd daarom deelgenomen aan de WK in groep A, het hoogste niveau van de wereld. Zoals vooraf ingeschat was dat een stapje te hoog, dus is Nederland dit jaar weer terug in groep B waarin ze tot de medaille kandidaten behoren.

Er treden elf landen aan tijdens dit WK. Naast Nederland zijn dat Hongarije, Tsjechië, Oekraïne, Zwitserland, Engeland, Japan, Letland, Slowakije, Mongolië en Somalië. Eerst zijn er poulewedstrijden waarna de beste vier landen per poule doorgaan naar kwart, halve en finales.

Het Nederlandse team bestaat voor een groot deel uit spelers uit de regio Nijmegen, die allemaal spelen bij Bandy Vereniging Nijmegen. De overige spelers wonen en spelen in Noorwegen en Zweden.

Voor extra informatie: www.bandybond.nl, https://www.facebook.com/BandyBondNederland; https://www.baikal-bandy.ru/en.