Minister Sander Dekker  reikt samen met Helga Witjes Zorgprijs van VVD Lingewaard uit aan eigenaren van Jeugdzorgonderneming ABC in Bemmel. (foto: Gerard Peters)
Minister Sander Dekker reikt samen met Helga Witjes Zorgprijs van VVD Lingewaard uit aan eigenaren van Jeugdzorgonderneming ABC in Bemmel. (foto: Gerard Peters) Gerard Peters

Minister Sander Dekker reikt samen met VVD Lingewaard Zorgprijs uit aan ABC in Bemmel

BEMMEL - Op 19 februari heeft Minister Sander Dekker een bezoek gebracht aan Zorgonderneming ABC in Bemmel. Tijdens dit bezoek heeft Wethouder Helga Witjes samen met de minister namens VVD Lingewaard de zorgprijs uitgereikt aan de eigenaren Patrick Kuik en Olga Bieuwinga.


Elke twee jaar reikt VVD Lingewaard deze prijs uit aan een onderneming, die zich op een bepaalde manier onderscheidt van anderen. De VVD heeft gekozen voor ABC omdat er oprecht oog is voor het kind en de jongere. Er wordt gekeken naar oplossingen en niet in belemmeringen. Door de kleinschalige opzet winnen de hulpverleners snel het vertrouwen en bouwen hierdoor een hechte band op met de kinderen en jongeren. Mede door de aandacht voor sport komen ze hier graag. Door een professionele, individuele ondersteuning krijgen zij voldoende zelfvertrouwen en zelfinzicht om weer zelfstandig verder te kunnen en zo maakt ABC Bemmel het verschil in Jeugdzorgland.


Viering Wereldgebedsdag


RESSEN - Op vrijdag 6 maart vindt de jaarlijkse viering van de Wereldgebedsdag plaats.

Deze viering maakt deel uit van een keten van gebed, die begint bij Nieuw-Zeeland en eindigt bij Samoa, en gaat zo in één dag de wereld rond. Al in 1887 riepen Amerikaanse vrouwen op tot een gebedsdag in hun land. Deze is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed waaraan 183 landen deelnemen. Ook Nederland doet sinds 1929 hieraan mee. Dit jaar is de Wereldgebedsdag samengesteld door vrouwen uit Zimbabwe met als thema 'Sta op en ga'.

De dienst wordt verzorgd door vrijwilligers van de r.k. en protestantse kerken van Lent, Oosterhout en Ressen, en vindt plaats in de protestantse kerk in Lent op vrijdag 6 maart, aanvang 19.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie kan er na de dienst nog nagepraat worden over de dienst en over Zimbabwe.