Afbeelding
Foto:

Theater waarin de bijbelverhalen op hun kop gezet worden

Dwars door de bijbel

ANGEREN - Op 5 maart speelt verhalenverteller Kees Posthumus zijn theatervoorstelling 'Dwars door de bijbel' in het Kleine Kerkje aan de dijk, Molenstraat 1, Angeren. De voorstelling begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur.


In 'Dwars door de bijbel' snelt Posthumus van Genesis naar Openbaringen en weer terug. In tientallen korte verhalen, samenvattingen en nieuwe liedje gaat hij op reis door de schrift. Het gaat hem daarbij vooral om de 'dwarse verhalen'. Over dappere doorzetters en dwarsliggers. Verhalen die je ook op een nieuwe manier kunt bekijken dan doorgaan het geval is. Verhalen waar je soms ongemakkelijk van wordt en die je aan het denken zetten.

Geen verhaal is veilig. De torenbouw van Babel in allerlei talen. De verloren zoon heen en weer terug. De barmhartige Samaritaan verteld vanuit de man die gewond aan de kant van de weg lag. Jefta met zijn onmogelijke belofte. Jona met zijn kansloze missie. De verhalen zijn als het leven zelf vol liefdes, teleurstellingen en wonderen. Vol blutsen en deuken, geloof, hoop en liefde. In ruim een uur bent u weer up-to-date met de bijbel. De voorstelling wordt gemaakt in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland en sluit aan bij het jaarthema 'een goed verhaal'. Welkom bij de voorstelling in Angeren!