Afbeelding
Foto:

Zwerfafval Gendt (2)

GENDT - Naar aanleiding van de eerste oproep zijn er al diverse reacties binnengekomen om mee te werken aan de eerste zwerfvuilactie centrum Gendt op 7 maart. Ook de leerlingen van de hoogste klassen van de Gendtse scholen zijn door ons bezocht en dragen hun steentje bij.


De kinderen (en ouders) en andere vrijwilligers krijgen elk een gedeelte van Gendt toegewezen. De deelnemers aan de opruimactie verzamelen om 9.30 uur bij De Klok. De groepen sluiten af bij de voormalige gemeentewerf aan de Dorpstraat. De gemeente zorgt voor het afvoeren van de zakken met zwerfvuil. "We zoeken nog sponsors voor koffie en frisdrank voor de deelnemers."

"Wij zijn in Gendt al jaren actief als zwerfvuilruimers, vooral in de polder, op de Waaldijk, Galgendaal en Langstraat. Wat ons veel zorgen baart zijn vooral de vele bierblikjes en lege flessen Jagtbitter,die we langs de polderweg en in de buitengebieden vinden. Vooral op de polderweg kun je bijna dagelijks de lege bierblikken oprapen. Triest dieptepunt is de vondst van 65 lege bierblikken vrijdag 14 februari op het terreintje aan de visvijver bij de Poelwijklaan (zie foto). Er zijn helaas nog mensen die het normaal vinden om langs de openbare weg (veel) alcohol te nuttigen en de bierblikken gewoon achter te laten. Om nog maar te zwijgen van de toestand waarin deze mensen daarna de openbare weg op gaan.

"We hebben de politie en Boa’s diverse keren op de hoogte gebracht van de plekken waar wij veel lege bierblikken en lege flesjes Jagtbitter aantreffen. Een gerichte alcoholcontrole op deze plekken lijkt ons wenselijk. Wij roepen iedereen op om zich te melden bij de gemeente (026 3260111) of politie (0900 8844) als men deze misstanden ziet." Tot slot voor de personen die de lege bierblikken langs de weg gooien 'iets wat je vol van huis kan nemen kun je ook leeg weer naar huis nemen', aldus Ben, Jan en Ger.