Kick off van trainers in augustus 2019. (foto: Chris Meijs)
Kick off van trainers in augustus 2019. (foto: Chris Meijs) chris meijs

Kom in actie voor 650 arme Tanzaniaanse boerengezinnen

REGIO - Chris Meijs uit Ressen gaat meehelpen het Tanzaniaanse ontwikkelingsproject RISE2 een succes te maken. Hij heeft meer dan dertig jaar onderwijservaring als coach / innovator bij de Universiteit Wageningen, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Radboud Universiteit,


Volgende maand start de tweede fase van het ontwikkelingsproject RISE (Raise Income for School Education), waarmee 650 arme boerengezinnen in het stadje Kamachumu worden geholpen. De eerste fase RISE (van 2014-2019 ) heeft al voor een structurele verbetering van de leefomstandigheden van circa 3000 gezinnen in vier andere dorpen gezorgd.

Wat zijn de geplande acties voor RISE vanaf maart 2020? Het RISE project wordt vanuit de gerenomeerde ontwikkelingsorganisatie VSO (Voluntary Service Overseas ) in Utrecht gecoördineerd. Het beoogde donatiebedrag van 100.000 euro voor RISE2 gaat volledig naar de 650 boerengezinnen om:

- Verstrekking van microkredieten voor de armste boeren in Kamachumu. Zodat de boeren naast de huidige monocultuur van maïs, kunnen omschakelen naar nieuwe teelten van groente en fruitgewassen.

- Onderwijs voor 3000 kinderen in het Kamachumu wordt structureel ontwikkeld. Met een juiste teach-the-teacher aanpak, zullen later trainingen door Tanzanianen zelf voortgezet worden.


U kunt met donaties bijdragen aan RISE2; verdere details zijn te lezen, én ook doneren gaat via de website van VSO https://kominactie.vso.nl/actie/chris-meijs/doneren. De persoonlijke reis-en verblijfkosten betalen de Nederlandse deelnemers uiteraard zelf.