IKC 't Holthuus helpt scholieren in Nigera

aan schoon drinkwater

HUISSEN - Op donderdag 12 maart wandelen leerlingen van het Integraal Kindcentrum ‘t Holthuus in Huissen om geld in te zamelen voor schoon drinkwater voor de openbare basisschool in Eziawa in Nigeria.


Het doel is om geld bij elkaar te brengen voor het schoolproject van de Arnhemse Stichting Rural Women Foundation (SRWF). Er wordt een waterput geslagen, een pomp met filterinstallatie aangelegd, een watertoren met zonnepanelen gebouwd en watertappunten geïnstalleerd.

Alle kinderen van ‘t Holthuus nemen deel aan de sponsoractiviteiten en zij komen op de dag zelf in beweging voor het goede doel. De kinderen van de bovenbouw lopen zes kilometer en de jongere kinderen lopen aangepaste afstanden. Afhankelijk van hun leeftijd dragen de kinderen waterflessen in hun rugzak om te ervaren wat het betekent als kinderen in Afrika dagelijks drinkwater op een grote afstand van hun huis moeten ophalen.

Bij de sponsorloop wordt op 12 maart een route door De Zilverkamp en omgeving gelopen waarbij het Nielant zal worden overgestoken. Er wordt dan een beveiligde oversteekplaats gebruikt. Docenten en ouders zullen de klassen begeleiden.

Bijzonder is dat dit jaar tien studenten van een school voor speciaal onderwijs uit Engeland over komen om mee te lopen. Deze Browns School sponsort al enige jaren de Rural Women Foundation met wandelprojecten op hun campus in Engeland. En zij willen dit jaar met een delegatie van leerlingen de sponsorloop samen met ons in Huissen doen.

Het bijzondere aan deze sponsorloop is dat ieder euro van het ingezamelde bedrag door Wilde Ganzen met vijftig cent wordt verhoogd.