Clubshirt en stappers.
Clubshirt en stappers. Jac Lamerichs

Een opmerkelijk gesprek

tussen twee stappers

HUISSEN - Er waren twee wandelschoenen die hun bestaan in dienst hadden gesteld van hun eigenaar: Heertje. De wandelschoenen vormden een hecht paar met de namen Lefty en Righty, dat altijd samen op stap ging. Beiden waren zeer gemotiveerde stappers, niets was hun te veel.


Zo stapten zij over verharde wegen en over zand- en grindpaden, bij sterke zonneschijn, regen, hagel, ijzel en sneeuw. Ook waren zij zeer deskundig: als Heertje zich verstapte, vingen Lefty en Righty de klappen op en hielden Heertje in balans. Zowel heuvel op als af zorgden zij voor een evenwichtige verdeling van Heertjes gewicht en bij elke snelheidsverandering zorgden zij voor welbehagen voor de voeten van Heertje. Kortom, het was een stel kordate dienstbare stappers!

Maar de laatste weken verkeren Lefty en Righty in een dip. Ze voelen zich miskend en verwaarloosd. Ze staan alleen maar in de kast. Heertje kijkt niet naar hen om, wat is er aan de hand? Zegt Lefty tegen Righty: “Waarom neemt Heertje ons niet meer mee uit stappen?” Righty: ”Ik weet het niet, hij zal toch geen ander stel stappers hebben?” Toevallig was Heertje getuige van dit gesprek. Hij trok de kast open en zei: “Wees niet bevreesd, ik zit even in een dipje, maar over een poosje gaan we er weer met zijn drieën op uit.” Lefty en Righty waren gerustgesteld en plooiden hun veters in een glimlach: Heertje was hen niet vergeten!

Kom uit de dip en in beweging bij Loopgroep Huissen: www.loopgroephuissen.nl.