Van links naart rechts: Joyce, Jort, Yven, Peter, Julia, Elena, Naomi, Amber, Anne-Lynn. Onder: Faye en Daan
Van links naart rechts: Joyce, Jort, Yven, Peter, Julia, Elena, Naomi, Amber, Anne-Lynn. Onder: Faye en Daan

Goud voor Daan Radier, brons Fabio Martens Raes op NK -18

LINGEWAARD - Zaterdag 29 februari werd in Den Haag het Nederlands kampioenschap gehouden voor judoka’s onder de 18 jaar. Veertien judoka’s van Bushi Arnhem hadden zich geplaatst om hier de sportieve strijd aan te gaan.Zeven judoka’s van Bushi Arnhem stonden op het podium. Drie judoka’s werden Nederlands kampioen: Faye Hensen (-52 kg), Binck te Winkel (-50 kg) en Daan Radier (-60 kg).


De Huissense Daan Radier moest de halve finale tegen de titelhouder. Door deze spannende partij te winnen mocht hij de finale tegen dezelfde tegenstander judoën als tijdens de finale van het Dutch Open afgelopen januari. Nu wist Daan de titel mee terug naar Arnhem te nemen. Met een beenverwurging wist hij de Nederlandse titel voor de tweede keer op deze manier naar zich toe te trekken.

Fabio uit Huissen zit eigenlijk nog in de leeftijdscategorie -15. Als laatstejaars in die leeftijdsklasse mag je meedoen aan kwalificatiewedstrijden om uiteindelijk deel te nemen aan het NK -18. Dit is Fabio gelukt en mocht deelnemen aan de lichtste gewichtsklasse in de leeftijdscategorie -18. Het is bijzonder knap van deze jonge judoka dat hij de bronzen medaille wist te winnen.

Zilver was voor Twan de Ruiter (-46 kg) en Marijn Jansen (-50 kg). Brons was voor Fabio Martens Raes (-46 kg) en Janno Prins (-46 kg).

Anouk de Kruijff (-44 kg), Elena Renes (-57 kg), Naomi de Ruiter (-63 kg), Danée Roos (+70 kg), de Huissense Jort Gerdes (-55 kg), Yven Wehman (-60 kg) en Stan Heg (-66 kg) hebben prachtige wedstrijden laten zien.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebookpagina.