Natuurbegraafplaats Koningsakker.(foto: M. Koops)
Natuurbegraafplaats Koningsakker.(foto: M. Koops) M. Koops

Stiltewandeling in de ochtend bij

Natuurbegraafplaats Koningsakker

ARNHEM - De week is druk en vol. Even niets moeten en tot jezelf komen. Opladen en geïnspireerd raken, in stilte. Wim Bos van ‘Frisse Lucht Arnhem’ komt op zaterdag 14 maart om 10.00 uur naar Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 in Arnhem voor een stiltewandeling.


In de ruimte van de natuur ervaart een mens ontspanning. In de weidsheid verdwijnen prikkels en in de stilte komt men tot rust. Een rust die vaak heel zintuiglijk beleefd wordt: de omgeving is oogstrelend, het ruikt lekker fris, je hoort de vogels zingen en je voelt de dauw op je huid. De ontspanning komt dan als vanzelf. Onderzoekers hebben ontdekt dat -naast de stilte- vooral de kleur groen en de repeterende patronen van bladeren een positief effect op onze hersenen hebben.


Stilte rondom het klooster

‘Stilte en gebed vormen het hart van ons bestaan.’ Een stiltewandeling past bij de natuurbegraafplaats maar bovenal bij de zusters Cisterciënzers van abdij Koningsoord. Lezing, gebed en arbeid staan centraal. Een weg van inkeer en stiltes.


De wandeling is in stilte, er wordt niet gepraat. We sluiten af bij het kantoortje met koffie of thee. Deze stiltewandeling is kosteloos. Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden het met oog op de organisatie wel fijn om te weten hoeveel deelnemers we met de stiltewandeling kunnen verwachten. Geef uw aanmelding door via: https://www.natuurbegraafplaatskoningsakker.nl/agenda/stiltewandeling-in-de-ochtend/