Koperwiek. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Koperwiek. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

Natuurwandeling in Lingewaard

GENDT - Vos en das in de Gendtse polder? Na de erg zachte winter kondigt het voorjaar zich al een tijdje aan. De voorjaarsbloeiers laten zich al volop zien, zo komt het klein hoefblad met zijn gele bloemen tevoorschijn en grote ereprijs, speenkruid en hondsdraf bloeien al volop.


Zij maken snel gebruik van het vele licht dat nu nog de bodem bereikt, binnenkort is dat afgelopen als de bomen en struiken en andere kruiden uitlopen. De vogels zingen alweer volop om vrouwtjes te imponeren en het leefgebied af te bakenen. Vandaag gaan we het bekijken in de Gendtse polder, waar naast de Koniks, rode geuzen, reeën en bevers ook vos en das hun sporen achterlaten. Als u de eerste lenteboden wilt waarnemen, ga dan mee met de natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Zo kunt u ervaren, wat de natuur in deze periode laat zien.

Op zondag 15 maart om 13.45 verzamelen wij bij de dijkafrit aan de Kaakse Dam in Gendt. Om 14.00 uur vertrekken we voor een tocht door de polder. Rond 16.30 uur zijn we weer terug. Tip: laarzen aan, verrekijker en fototoestel mee. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden kinderen zijn welkom vanaf zes jaar. Geschikt voor het hele gezin. Kosten deelname: volwassenen 3,-, kinderen vanaf 6 jaar 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Voor informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.