Het boegbeeld van de raad van 6. (foto: Gerdien Jansen)
Het boegbeeld van de raad van 6. (foto: Gerdien Jansen)

Optocht Kraonige Zwaone op herhaling

HUISSEN - Nadat noodgedwongen de traditionele carnavalsoptocht in Huissen geen doorgang kon vinden is vrijwel direct door de optochtcommissie gekeken naar een alternatief. Op dat moment was het echter nog te vroeg om een datum definitief vast te kunnen stellen daar er nog akkoord van de optochtdeelnemers en de gemeente nodig was. Gelukkig bleken zowel de deelnemers als de gemeente geen problemen te zien in een optocht op 22 maart.


De organisatie van de optocht heeft vervolgens weer alles in het werk gesteld om het rondtrekken door de kom van Huissen mogelijk te maken. Afstemming met Horeca, voor een mooi feest aansluitend aan de optocht, met vrijwilligers van de Kraonige Zwaone en met omwonenden heeft plaatsgevonden zodat niet een mooie optocht kan plaatsvinden.


Open voor iedereen

Zoals al aangegeven zullen ook deelnemers van andere optochten aansluiten bij de optocht in Huissen. Indien er nog gezelschappen zijn die een zelfde wens hebben dan is dat mogelijk. Graag wel vooraf aanmelden, liefst voor 15 maart bij Wim Hofs: wimhofs1@kpnmail.nl..


Start 14.11 uur in vol ornaat

Zoals gebruikelijk zal de optocht vanaf 13.30 vanuit de Helmichstraat in beweging komen zodat de eerste deelnemers om stipt 14.11 uur op de markt zijn voor de officiƫle start van de optocht. De prijsuitreiking zal om 16.00 uur in De Gouden Engel plaatsvinden.De Kraonige Zwaone heeft besloten als gevolg van deze noodzakelijke verplaatsing in vol ornaat de optocht te ondergaan. Dus steken en onderscheidingen blijven ondanks dat het carnavalsseizoen officieel gesloten is ditmaal niet in de kast!