(foto: Adobe stock)
(foto: Adobe stock) Adobe stock

'De week voor de gezonde Jeugd'

Fietsend op lopend naar school

LINGEWAARD - Van 16 - 20 maart is de “De week voor de gezonde Jeugd”. In deze week gaan 2030 kinderen van basisscholen: IKC De Abacus, IKC Het Sterrenbos, IKC ‘t – Holthuus, IKC De Marang, IKC Binnenstebuiten, IKC De Vonkenmorgen en IKC De Tichelaar zoveel mogelijk te voet en met de fiets naar school. GO! – Gezond Onderweg ondersteunt de basisscholen bij deze actie.


Beweging is gezond, niet alleen voor je lijf maar ook voor je brein. Vandaar dat kinderen uitgedaagd worden met de fiets of lopend naar school te komen. Behalve dat het gezond is, wordt de buurt rondom school veiliger als er minder auto’s rijden. Kom je op de fiets of te voet, dan mag je een sticker plakken op de speciale GO! klassenposter. De klas (per deelnemende school) die aan het eind van de week de meeste stickers heeft, ontvangt een sportieve prijs! "Ben jij ouder/verzorger, opa, oma of op een andere manier betrokken bij de schoolgaande jeugd, geef het goede voorbeeld en motiveer om met de fiets of te voet naar school te gaan."


De initiatiefweek wordt in de gemeente Lingewaard ondersteund door het project GO! – Gezond Onderweg: www.go-nl.nl. Lokale zorgprofessionals van GO! zijn in Lingewaard aan de slag, om in kleine stapjes, de jeugd in de gemeente blijvend gezond te krijgen. Dat doen ze door individueel kinderen te helpen met hun gezonde leefstijl.

Heb je vragen over deze GO! – Gezond Onderweg actieweek of over het project in het algemeen? Stuur een mail naar SWL@go-nl.nl of bel naar 06 13966536, mede-coördinator Quint van de Ven staat je graag te woord.