Ruck tijdens wedstrijd. (foto: Lid van club)
Ruck tijdens wedstrijd. (foto: Lid van club)

Rugby Club Betuwe;

al veertig jaar een begrip in Bemmel

BEMMEL - Iedere week nemen we jullie mee naar een deel uit de rijke geschiedenis van onze prachtige club. Dit jaar naar het jaar 2011, het jaar waarin drie dames het voortouw namen voor het eerste damesteam van Rugby Club Betuwe.


Damesrugby begon aan een wederopstanding, veel teams waren er nog niet, maar Jacqueline Buil, Sabine Hendriks en Cynthia de Haar zetten hun droom om naar werkelijkheid. Al snel kwamen er veel meiden die deel wilden uitmaken van deze gezellige meidenclub. Al snel werd de samenwerking met Obelix (studententeam uit Nijmegen) en de Wild Rovers (Doetinchem) gezocht, zodat ze mee konden gaan doen aan de competitie. De meiden reisden het hele land door, hadden samen de grootste lol en leerden de kracht(en) van rugby kennen: sportiviteit, wederzijds respect en de derde helft. Na een aantal jaar viel het Bemmelse deel van het team helaas uit elkaar, maar de andere clubs doen nog steeds mee in de steeds groter wordende damescompetitie. Ken jij deze meiden nog?

Aankomende weken nemen we je iedere week naar een stukje geschiedenis van onze club, dit door middel van foto’s en verhalen uit het verleden.

"Interesse in rugby? Kom dan nu meetrainen! Tot het jubileum kan je gratis kennismaken met de sport rugby en onze club. Durf jij de uitdaging aan? Mail ons dan: info@rugbyclubbetuwe.nl."