Afbeelding

Vooruit met de geit

HUISSEN - Op Aswoensdag begon de 40-dagentijd, voor christenen het begin van de vasten ter voorbereiding op Pasen. 'Afzien van…’ en ‘ruimte maken voor…’. Religieuze redenen voor vasten worden gewoner sinds we vaker tijdelijk of permanent bepaalde soorten voedingsproducten laten staan.


Theoretisch hou je dan geld over om opzij te leggen. De diaconie van de Protestantse Gemeente Huissen heeft op de eerste zondag van de 40-dagentijd een spaardoosje uitgedeeld. Om te sparen voor drachtige geiten (à 78 euro per stuk). Daarmee ondersteunen we via Mensenkinderen en plaatselijke kerken in Moldavië arme gezinnen.


Moldavië is het armste land van Europa. Dee meerderheid van de inwoners heeft het slecht door een zwakke economie en slechte omstandigheden. Veel ouderen zijn eenzaam en moeten zichzelf maar zien te redden nadat hun kinderen in het buitenland werk zijn gaan zoeken. Veel kinderen worden bij hun grootouders achtergelaten of groeien op in een één-ouder gezin. Veel gezinnen hebben moeite hun kinderen te voeden en om hun rekeningen te betalen. Met een drachtige geit krijgen ze betere voeding. En de mogelijkheid om melk en zelfgemaakte kaas te verkopen. Zo krijgt een gezin meer inkomen en wordt het meer zelfvoorzienend. De geiten worden op de plaatselijke markt gekocht door iemand van de kerk en worden persoonlijk bij de gezinnen afgeleverd. Dus kom aan! Vooruit met de geit.


Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 15 maart, 10.00 uur, voorganger ds. Frank Leever, Houten. Na de viering en op vrijdagmiddag van 14-16 uur is er koffie of thee.