HV Huissen komt – via Mandy Willemsen - eens door de straffe defensie van Dalfsen. Toch verlies (22-32) en degradatie. (foto: Karin Sluiter)
HV Huissen komt – via Mandy Willemsen - eens door de straffe defensie van Dalfsen. Toch verlies (22-32) en degradatie. (foto: Karin Sluiter) Foto:

[bovenkop]

Handbalsters HV Huissen officieus uit eerste klasse

[kop]

Van kampioen naar degradant in vijf maanden

Tekst: Hans Schmeinck

[intro]

HUISSEN – Een keer winst en een keer verlies in het dubbelprogramma afgelopen weekend voor de handbaldames van HV Huissen. Die zege zaterdagavond was echter niet voldoende voor lijfsbehoud. Door de nederlaag vrijdagavond degraderen de handbalsters – vrijwel zeker - naar de tweede klasse. Weg gewonnen terrein na de titel in het vorige seizoen.

Zo begin je in het laatste weekend van september als trots promovendus van de tweede klasse in de zo vurig gewenste eerste klasse. En zo vlieg je er begin maart smadelijk weer uit. In dik vijf maanden van kampioen naar degradant. HV Huissen heeft nog drie duels te gaan in de lopende competitie maar zelfs als de nummer voorlaatst ze alle drie weet te winnen, dan nog zal het niet voldoende zijn voor lijfsbehoud.
Vorig seizoen degradeerden er maar liefst vier clubs.uit de eerste klasse A. Enige overlevingskans voor de Huissensen is een minder zware degradatieregeling en/of andere indeling van 1A door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Maar eerlijk is eerlijk, het damesteam van HV Huissen is momenteel niet sterk genoeg om op dit niveau mee te draaien, al was het alleen maar in de middenmoot. Extra pijnlijk: dat lukt medepromovendus en aartsrivaal HV Angeren wel! En dat team heeft dan ook goede hoop op handhaving.
Vrijdagavond speelden de Huissensen een paar periodes aardig goed thuis tegen middenmoter Dalfsen, maar verloren ze uiteindelijk toch kansloos met 22-32. De 21-20 winst zaterdagavond – ook thuis – tegen laagvlieger HHZD uit Heino was even moeizaam als welkom, maar als mosterd na de maaltijd.

[tussenkop]
Trainer weg

HV Huissen-coach Huub Vermeulen: ,,Ze laten bij vlagen zien dat ze het wel kunnen, maar dan stokt het opeens. Ik weet ook niet waarom. Ze missen wel veel open kansen en lijden nogal eens balverlies en dan gaan de koppies hangen.’’
Opvallend: HV Huissen had vóór het dubbelprogramma afgelopen weekend de minste tegentreffers van alle clubs in 1A. En dat als ‘degradant’. ,,Ja, dat is wel leuk, maar we scoren zelf te weinig.’’ En dan is het lastig wedstrijden winnen, beaamt Vermeulen.
Hij neemt na het laatste competitieduel overigens afscheid van het team. ,,Ik heb vorig jaar al aangegeven dat ik er dit jaar mee wil stoppen. Dit in verband met drukte op het werk. Ik blijf bij de club nog wel aan als scheidsrechter.’’
Vermeulen wordt opgevolgd door de huidige trainer/coach van de heren van HV Huissen; Johann Peters. Die zal met de overgebleven speelsters de wonden moeten gaan likken en zo snel mogelijk het verloren terrein weer moeten herwinnen.

Fotobijschrift: HV Huissen komt – via Mandy Willemsen - eens door de straffe defensie van Dalfsen. Toch verlies (22-32) en - officieus - degradatie. (Foto: Karin Sluiter)

[kader]

Stuntje heren
HV Huissen?

In de hoofdklasse A heeft het herenteam van HV Huissen/DFS Arnhem zich al knap veilig gespeeld. Zaterdagavond won het zelfs met 29-28 van hoogvlieger BEVO 3. De ploeg van Johann Peters staat nu zesde, maar kan nog derde worden. Voor die stunt moet het combiteam de resterende drie duels winnen en de concurrenten punten laten liggen. Zaterdag 21 maart is de derby in Duiven tegen – laagvlieger- The Flyers, op 28 maart wacht thuis nummer 2 Vios en op 5 april is de afsluiter bij middenmoter Handbal Venlo.