Gendtenaar Hennie van Schaijk: de El Salvador voor vluchtelingen in Madrid

GENDT - Gendtenaar Hennie van Schaijk is dankbaar dat zijn inzameling actie voor de Venezolaanse vluchtelingen die in Madrid gestrand zijn resultaat heeft opgeleverd.


Van Schaijk zamelde afgelopen najaar kleding in welke heeft hij zelf naar Madrid heeft gebracht en ter plekke uitgedeeld heeft aan de mensen die daar in slechte omstandigheden leven. Van Schaijk heeft contact gezocht met de burgemeester van de gemeente Madrid waar onderstaande reactie op kwam:

"Namens de stadsraad van Madrid wil ik u bedanken voor uw solidariteit aan de vluchtelingen uit Venezuela die land, huis en haard hebben moeten verlaten en door noodzaak in onze stad moeten verblijven.

De massale komst van asielzoekers naar Madrid heeft onze prognoses ver overschreden. Waardoor wij als stadsraad de gastvrijheid, solidariteit, en steun niet hebben kunnen bieden.

De stadsraad van Madrid heeft besloten een tijdelijk opvangcentrum met 300 plaatsen voor de vluchtelingen op te zetten. Tevens bieden wij psychosociale zorg, totdat de regering internationale bescherming kan bieden.

Als de stad Madrid bieden wij graag onze ondersteuning en gastvrijheid en gaan dan ook iedere samenwerking aan om van de stad Madrid een toevluchtsoord te maken voor de mensen die zullen komen en voor de vluchtelingen die al reeds in onze stad verblijven."

Aldus de gemeente Madrid.

Van Schaijk zal met de gemeente Madrid blijven samenwerken om de vluchtelingen te blijven steunen daar waar mogelijk is.

Secretariaat van de gedelegeerde

Gebied van de regering van gezinnen, gelijkheid en sociale zekerheid

Gemeenteraad van Madrid