Op 28 maart kunt u sterrenkijken vanaf Fort Pannerden. (foto: Theo Adolfs)
Op 28 maart kunt u sterrenkijken vanaf Fort Pannerden. (foto: Theo Adolfs) Foto:

Bewonder de sterrenhemel vanuit de donkere Klompenwaard

Sterrenkijken op Fort Pannerden

DOORNENBURG - Voor de interessante avond over de geheimen van de avond- en nachthemel op Fort Pannerden zal een andere datum worden gepland, in verband met het te volgen protocol vanwege het coronavirus.

Op zaterdagavond 28 maart zouden er op Fort Pannerden amateur astronomen uitleg geven over de sterrenhemel en hun instrumenten. Ze zouden u bij helder weer door verschillende soorten telescopen laten kijken. Té interessant om niet door te laten gaan, vandaar dat de organisatie zich aan het beraden is om hiervoor een nieuwe datum te plannen.

Ontdek wat er te zien is aan de hemel!

Het waarnemen van objecten aan de avond-of nachthemel is een interessante en spannende bezigheid. Met het blote oog is er al veel te zien maar met behulp van optische hulpmiddelen kunnen er veel meer objecten zichtbaar worden. De kwaliteit van de hemel is de belangrijkste invloed op de kwaliteit van de sterren, planeten en deepsky-objecten die je kunt observeren. Na een regenbui is de hemel compleet transparant omdat de regen smog en andere stofdeeltjes uit de lucht 'wast'.


Het programma
In het fort wordt voorafgaand aan het sterrenkijken een lezing gehouden, begeleid door beeldmateriaal. Dit duurt ongeveer een half uur, daarna is men van harte uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan op het uitkijkpunt van Fort Pannerden. De kosten voor dit evenement zijn, inclusief één consumptie 7,50 euro per persoon.

Houdt u de website van Fort Pannerden in de gaten voor de nieuwe datum van dit interessante evenement: www.fortpannerden.eu/evenementen.