Filmhuis Doornenburg

DOORNENBURG - Enkele enthousiaste filmliefhebbers hebben in Doornenburg een filmclub opgericht, genaamd Filmhuis Doornenburg, met als doel om inwoners kennis te laten maken met de ‘betere’ film en vooral ook na de film onder het genot van een drankje met elkaar de film te bespreken.

De films worden vertoond in het Ontmoetingscentrum (OC) in Doornenburg. Eén van de zalen is aangepast naar de wensen van de club. Er is een groot scherm, een goede projector en geschikte audioapparatuur aanwezig. De zaal is voorzien van verduisteringsgordijnen.

Het bestuur van het OC is enthousiast over dit initiatief en heeft in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland-Zuid gezorgd voor de nodige licenties om films te mogen vertonen in een openbare ruimte. Tegen een kleine bijdrage (6,- euro voor niet leden, 5,- voor leden van de bibliotheek) kunnen kijkers genieten van een bijzondere film en na afloop eventueel napraten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het OC.

De eerste film zou worden vertoond op vrijdag 27 maart, maar zoals helaas ook vele andere evenementen, kan deze voorstelling niet doorgaan in verband met het geldende protocol aangaande het coronavirus. Zodra er een nieuwe datum voor deze eerste film bekend is, zal deze in Hét Gemeente Nieuws bekend worden gemaakt.