Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt. (foto: Sint-Caecilia)
Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt. (foto: Sint-Caecilia) Eigen foto St. Caecilia

Eervolle uitnodiging Wereldmuziekconcours 2021 voor slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt!

GENDT - Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt is geheel verrast door het bericht dat ze ontvangen hebben van de organisatie van het Wereld Muziek Concours 2021 in Kerkrade.


De Gendtse slagwerkers hebben, op basis van recente resultaten, waaronder het behalen van het Landskampioenschap tijdens het NK in Assen op 1 februari, een Honorary Invitation (ere-uitnodiging) ontvangen voor het WMC dat volgend jaar in juli wordt gehouden.
Door deze uitnodiging is de Slagwerkgroep direct geplaatst en mogen ze Nederland vertegenwoordigen tijdens deze prestigieuze wedstrijd, met deelnemers die vanuit de gehele wereld naar Kerkrade komen.
De ere-uitnodigingen worden door de organisatie alleen maar uitgereikt aan groepen die bijzondere prestaties neergezet hebben of belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de sector. De strijd om het wereldkampioenschap vindt plaats op vrijdag 16 juli 2021 in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Een prachtige waardering voor de Slagwerkgroep, die al jaren onder leiding staat van dirigent Casper Traa.

Bavokerk: vieren, sluiten, wonen?

ANGEREN - De Bavokerk is sinds 28 december 2014 voor het houden van reguliere vieringen gesloten. De kerk is nu nog in gebruik voor incidentele vieringen zoals begrafenis, 4-mei, Allerzielen, Kerstmis en Umdracht. Maar voor hoelang nog?


Het bestuur van de Maria Magdalena parochie voert op dit moment onderhandelingen over de verkoop van het kerkgebouw. De kans dat dit jaar (2020) het kerkgebouw wordt verkocht ligt op 95 procent.

Het Bisdom moet ook akkoord gaan met het sluiten van de verkoopovereenkomst. Na het akkoord van het Bisdom wordt de kerk aan de eredienst onttrokken. Dit alles heeft een doorlooptijd van zes tot acht maanden. We moeten ervan uitgaan dat de kerk eind 2020 definitief wordt gesloten.

De kerk wordt samen met de pastorie verkocht. De tuin en de begraafplaatsen vallen buiten de verkoop. In de verkoop wordt bedongen dat de kerk voor Angeren een passende maatschappelijke functie krijgt. Tevens moet de architectuur behouden blijven. Op dit moment wordt gedacht aan een woonfunctie in de vorm van appartementen.


Sluiting eind 2020; wat betekent dit?

Sluiting betekent dat in de Bavokerk dit jaar voor de laatste keer vieringen worden gehouden voor: de Umdracht, 4-mei, Allerzielen en Kerstmis. We kunnen als geloofsgemeenschap Angeren deze vieringen nog wel houden, maar dan in een ander onderkomen/gebouw. Er zal naar een alternatief gezocht moeten worden. Allemaal vragen die door het parochiebestuur in samenwerking met de Angerense geloofsgemeenschap nog besproken en uitgewerkt moeten worden. In de komende maanden zal het parochiebestuur de ontwikkelingen en verdere toekomst in een openbare parochievergadering komen toelichten.