Voormalige Valom. (foto: collectie HKH)
Voormalige Valom. (foto: collectie HKH)

Olifanten bij De Valom

op website van HKH

HUISSEN - Het museum Hof van Hessen is gesloten, maar wellicht hebt u nu juist de tijd om een kijkje te nemen op de website van de Historische Kring Huessen.


Klik in de balk bovenaan eens 'Over Huissen' aan. U ziet er een keur aan films, foto’s en verhalen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een fotoalbum vol met oude straatbeelden. Of een film over het hoge water in 1995. Een andere tijd, maar ook bijzonder.

En dan het verhaal van Joop Brons over De Valom. Wat hebben olifanten met die naam te maken? Klik om het te lezen op Hel en hemeltje en dan op Valom.

Op eerdergenoemde balk vindt u ook het woord 'Transcripties'. Lees bijvoorbeeld de kroniek van het Sint-Elisabethsconvent. Een voormalig erg groot klooster, wat ongeveer ter hoogte van de oude scholen nabij de stadsparochiekerk stond.

Een werkgroep heeft de kroniek zo 'vertaald', dat iedereen het kan lezen. Het geeft een uniek inkijkje in het kloosterleven en Huissen in de 18e eeuw.

Verder is de onlangs beëindigde, tijdelijke tentoonstelling 'Huissen Getroffen' nu ook (gedeeltelijk) digitaal te zien. Alle paneelborden zijn te bekijken. U klikt hiervoor op de startpagina op de rechterkolom onder 'Meest recente artikelen' op de zin 'digitale tentoonstelling Huissen Getroffen'.

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u een mailtje sturen naar museum@huessen.nl. Natuurlijk hopen we u over niet al te lange tijd weer te kunnen begroeten in het stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen.