Afbeelding
Foto:

Een kleurrijk woonerf!

HUISSEN - "Wij wonen op een mooi woonerf, met leuke mensen die absoluut te porren zijn voor het uitvoeren van een goed idee. Mijn buurvrouw had zo'n idee. Toen zij in het park liep met hond Does bedacht ze: het wordt steeds stiller in het park en op straat."


"Prima dat we allemaal binnen (moeten) blijven. Maar we moeten niet gaan somberen. We moeten elkaar een beetje opfleuren. En zeker de mensen die in de frontlinie aan het werk blijven. Dus dacht zij: hoe mooi zou het zijn om de buren die doorwerken, die ziek zijn, eenzaam, een feestje zouden willen vieren dat niet kan, de thuiszorg, vuilnismannen en pakketbezorgers die het woonerf Wieken/Windzoom in Huissen oprijden op te vrolijken?

Dus weer thuis gekomen klom ze in de buurt-@pp en vertelde ze haar idee om allemaal met bloemen het woonerf te versieren. Met bloembakken langs de straat of aan je tuinhek. Bewoners die niet in de buurtapp zitten kregen een brief in de deur. En ziedaar, kom maar eens kijken op Wieken en zie hoe gezellig de wereld eruit kan zien. Zo fleuren we onszelf en elkaar een beetje op, zorgen we voor de vogels en zijn insecten ook weer blij en dragen we een klein steentje bij aan de omzet van de bloemisten en de tuinders. Met dank aan mijn buurvrouw", zo laat Jacques Becht weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding