Een jonge deelnemer helpt mee op de tuin. (foto: Vivian van der Torren)
Een jonge deelnemer helpt mee op de tuin. (foto: Vivian van der Torren)

Je eigen groenten oogsten: leuk, lekker en gezond

HUISSEN - Eet je graag kraakverse, onbespoten groenten en geniet je van buiten zijn? Op 1 mei opent oogstseizoen 2020 op Zelfoogsttuin De Brouwketel! Daar kun je het hele seizoen zelf groenten, kruiden en snijbloemen oogsten.


De tuin ligt in een prachtige ruime omgeving in de uiterwaarden bij Huissen en is goed te bereiken vanuit heel Lingewaard. “Zeker in deze bizarre tijd is zelf oogsten ideaal”, vindt tuinster Vivian van der Torren. “Er is ontzettend veel ruimte, je bent echt de enige die je groenten heeft aangeraakt en je eet zo vers dat de vitaminen er vanaf spatten. Bovendien kun je ook nog lekker buiten zijn én duurzaam, lokaal eten.”

In verband met corona is de tuin alle woensdagen en zaterdagen in april en mei geopend voor bezoek, in plaats van één centrale open dag. Op deze manier zijn er weinig mensen tegelijkertijd en kan je als geïnteresseerde tóch een kijkje nemen. Tussen 10.00-16.00 uur ben je welkom om langs te komen en rond te kijken. Ook kan tuinster Vivian je rondleiden en vragen beantwoorden. Kijk voor meer informatie op de website: landgoeddebrouwketel.nl/zelfoogsttuin, of bel direct met de tuinster: 06 19974905.