Bemmelse huisartsen

altijd bereikbaar voor overleg

BEMMEL - Net zoals in het hele land zien ook de Bemmelse huisartsen een duidelijke afname in spoedeisende klachten. Het blijkt dat in deze coronacrisis veel patiënten de huisartsenpraktijk niet willen storen of angst hebben om op de praktijk in aanraking te komen met besmette mensen.


Het is fijn dat mensen meedenken, maar absoluut onnodig om terughoudend te zijn in het contacteren van de huisarts. De praktijken zijn telefonisch bereikbaar voor overleg en mensen met klachten die niet kunnen wachten worden gewoon gezien. Daarnaast zijn er vaak ook andere oplossingen mogelijk zoals beeldbellen of het versturen van een foto via een beveiligde internetverbinding. Kijk hiervoor op de website van uw huisartsenpraktijk.

Voor besmetting hoeft men ook niet bang te zijn. Binnen de praktijken gelden zoveel mogelijk dezelfde maatregelen als in de maatschappij, dat betekent dus voldoende afstand houden en goede hygiëne toepassen. Daarnaast worden alle patiënten met koorts of luchtwegklachten op een aparte locatie in het dorp beoordeeld. Met behulp van de gemeente Lingewaard is deze locatie in korte tijd opgezet en inmiddels wordt hier al ruim twee weken volwaardige zorg geleverd. Op deze manier houden we de huisartsenpraktijken open voor alle andere klachten. Twijfelt u of uw klachten kunnen wachten tot na de crisis, schroom dan niet om contact op te nemen via de assistente.


Stilte

Het is kalm om me heen

De wereld is gaan rusten

Geluiden zijn verstomd

De lasten en de lusten

hebben andere accenten

zijn alom herverdeeld

De wereld houdt siësta

is volop in beweging

Soms hoop ik nog in stilte

dat ik me alles slechts verbeeld.

Jan Werkman