Slagwerkgroep Doornenburg tijdens WMC. (foto: Archief Sint-Caecilia)
Slagwerkgroep Doornenburg tijdens WMC. (foto: Archief Sint-Caecilia)

Slagwerkers Doornenburg mogen WMC-titel langer dragen!

'Gouden medaille wereldtitel wordt bijzonder exemplaar'

DOORNENBURG - Afgelopen week heeft de organisatie van het Wereld Muziek Concours 2021 de strijd om de muzikale wereldtitels door de coronamaatregelen al vroegtijdig afgelast. Het grootste muziekevenement ter wereld wordt nu van 7 - 31 juli 2022 gehouden. Hierdoor krijgt de gouden medaille voor de Slagwerkgroep van St.Caecila Doornenburg op een bijzondere wijze extra glans.


De Doornenburgers wonnen de wereldtitel in 2017 in de First Division Percussion Ensemble en mogen zich vanwege deze afgelasting nu een jaar langer kampioen noemen.

‘Een kleine opsteker in deze onvoorspelbare periode’, aldus Theo Rutten namens de slagwerkers. Volgens hem paste een titelverdediging niet in de planning van 2021. ‘Ondanks de culturele maatregelingen vanwege het corona virus zijn wij momenteel op achtergrond organisatorisch aan het werk met de vierde editie van Tempel of Boem! Op dit moment is het nog afwachten op de rijksoverheid of we dit muziekspektakel eind november kunnen gaan realiseren. Mogelijke prolongatie van de gouden WMC kampioenstitel volgend jaar is overigens totaal niet aan de orde geweest. Nu het volgende wereldkampioenschap in zomer van 2022 plaatsvindt is onbekend of een poging binnen de spelersgroep alsnog wordt overwogen. Maar gezien de onzekere vooruitzichten sluiten wij ook hier niets uit!'