Terugblik op het Paasfeest:

De Goede Week en Pasen zijn alweer voorbij. Een surrealistische ervaring was het voor de pastores, de lectoren, de musici en de assisterende jongeren om in een lege kerk te vieren, met alleen de kosters en de geluids- en beeldtechnici als ‘publiek’. Tegelijk was het een intense, intieme ervaring waarbij ieder woord en elke noot zwanger van betekenis was. Ook stemt het ons allen dankbaar dat zo velen hebben meegevierd via Kerkomroep en livestream.


Uit de vele reacties die we hebben ontvangen, werd één ding duidelijk: dat het coronavirus de gemeenschapszin en onze smaak in de liturgie niet heeft kunnen aantasten - integendeel zelfs. Dat geeft ons moed en inspiratie om de zondagsvieringen net zo lang op deze wijze voort te zetten totdat we weer kunnen samenkomen in de kerken van onze parochie. Ook het avondgebed op woensdag wordt op dezelfde wijze voortgezet.

Graag willen we onze dankbaarheid uitspreken aan allen die de vieringen in deze moeilijke tijd mogelijk maken. En we wensen u en uw geliefden een goede gezondheid. Dat we elkaar mogen blijven vasthouden!

Pastoraal team parochie H. Maria Magdalena


Liturgie van zondag 26 april: Derde zondag in de Paastijd

Evangelie-lezing uit Lucas 20, 13-24 “Emmaüsgangers”

“Blijf bij ons, Heer, want het wordt al avond” zeiden de twee leerlingen tegen de wandelaar die hen op hun tocht uit Jeruzalem had vergezeld. Bij alle schemer van de dag die ten einde liep, was die wandelaar een straal van licht die de hoop deed opleven en hun hart. "Blijf bij ons", zeiden zij. De wandelaar die hen alles had verteld van wat in de Bijbel op Jezus betrekking had, aanvaardde die uitnodiging. Aan tafel zou deze man hun gastheer worden, het brood voor hen breken en uit hun ogen verdwijnen. Onder de sluier van "het gebroken brood" werd Hij herkent als hun Meester en Heer.

Eucharistieviering zondag 26 april om 10.00 uur in de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl en www.facebook.com/stwerenfridus