Betere tijden! (foto: John Regensburg)
Betere tijden! (foto: John Regensburg)

Koningsdag wordt Houseparty!

BEMMEL - Nou ja, O.K. eigenlijk een thuisfeestje, we moeten er maar wat leuks van maken in deze tijden. Omdat we Koningsdag thuis moeten vieren dit jaar geeft de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, waar het Oranje Comité Bemmel-Ressen lid van is, een aantal suggesties om die dag een feestelijk oranje tintje te geven.


Allereerst de actie 'Een brief aan de Koning': kinderen van 12 jaar en jonger kunnen een brief schrijven (maximaal vijftien regels) of een tekening maken over hoe zij deze dagen beleven. Deze worden in een e-book aan de Koning aangeboden. Zo maken we meteen ook een boek voor in de toekomst over hoe de kinderen deze tijd hebben beleefd. Stuur je verhaal op naar secretariaat@oranjebond.nl of stuur je verhaal op naar secretariaat@oranjebond.nl. Zet vooral je naam, leeftijd en woonplaats erbij.

Op www.oranjecomitebemmel.nl staat het volledige bericht over deze actie. We vragen verder aan iedereen om op 27 april de vlag uit te hangen en/of oranje versieringen op of buiten het huis aan te brengen.

De KBO denk te ook over om een digitale kleedjesmarkt te organiseren, een beetje zoals op Marktplaats.nl maar die plannen zijn nog niet helemaal uitgewerkt. Hou de site en facebookpagina van het Oranje Comité in de gaten voor nieuws over Koningsdag.