Wandelapp 'Ommetje lopen'. (foto: Maurice )
Wandelapp 'Ommetje lopen'. (foto: Maurice ) Hersenstichting

Met vrienden, kennissen of buurtgenoten

In beweging blijven

zonder fysiek contact

LINGEWAARD - De jeugd mag eind april onder voorwaarden weer buiten sporten bij de sportvereniging maar voor anderen is het nog niet zo ver. De Hersenstichting heeft er iets moois op bedacht waar iedereen met een smartphone aan mee kan doen!


Elke dag bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Een stukje wandelen helpt daarbij. In de parken is duidelijk te zien dat Lingewaarders vaker wandelen dan normaal. Wil je zelf ook vaker gaan wandelen? Of wil je samen wandelen zonder op dezelfde locatie te zijn? De 'Ommetje lopen'-app van de Hersenstichting helpt je daarbij. Je gaat de uitdaging aan tegen je vrienden en of de rest van Nederland om elke dag een stukje te wandelen.

De app kun je kosteloos downloaden in de Play of App Store (https://www.hersenstichting.nl/ommetje/). Als je de uitdaging aan wil gaan met de rest van Lingewaard sluit je dan aan bij: 'Lingewandel'. Gebruik hiervoor de code (HEMQR).

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. "Lijkt je het je leuk om met deze app op pad te gaan, maar vind je het lastig om dit te installeren. SeniorWeb en Bibliotheek Gelderland Zuid helpen je hier graag bij. Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn ze bereikbaar op 024 3274999.

Als je vragen hebt over hoe je aan te sluiten bij 'Lingewandel' of wil je meer weten over sporten en bewegen tijdens de coronacrisis neem gerust contact op met de sport- & cultuurcoach Quint van de Ven: q.vandeven@swlingewaard.nl of bel naar 06 13966536.