Oefenavond. (foto: Maurice)
Oefenavond. (foto: Maurice) Maurice

Het Coronavirus en het LWMK

HUISSEN - Corona en het LWMK. Dat is een slechte combinatie. Na het succesvolle 100 -jarige bestaansfeestje, Huissen bij Kaarslicht en het Kerstconcert in Velp brak voor ons koor ook het jaar 2020 aan. Dat dat zo rampzalig zou verlopen had niemand verwacht, maar het was wel zo!


Ook de reeds geplande optredens en uitvoeringen werden kritisch bekeken en het besluit viel om collectief alle gezamenlijke activiteiten te stoppen. Maar wat dan? We kunnen toch niet zonder zingen? Hoe passen we daar een mouw aan?

Diverse denktanks werden opengetrokken en er rolden verschillende mogelijke en onmogelijke ideeën uit. Onze koorleden maken allemaal gebruik van een muziekprogramma MuseScore om nieuwe stukken te kunnen oefenen en daar lag de sleutel! Er wordt wat afgefacetimed, gewhatt’s appt en geskyped: geweldig! Er kwam nog een mogelijkheid bij: Zoom.

Conference calling in goed Nederlands. Vergader-bellen, mag ook. Hoe fijn is het je zangmaten weer eens te zien. De eerste keer liep een beetje ongewoon: het was voor iedere deelnemer een beetje wennen. Menno was de conferencemanager en stuurde de verschillende onderwerpen aan. Arno was heel erg mobiel, want we zagen zijn hoofd met op de achtergrond Arnhem Centraal. De meest bizarre deelnemer zat voor een grote poster van de Golden Gate Bridge in San Francisco!

Afijn: weer een boel geleerd. "Wil jij dat nou ook wel? Lekker zingen, ervaring opdoen met de nieuwste technieken en deel worden van een uitstekend koor? Bel dan even met Hans Koster, 0653 966931 of met Theo Vermaas, 026 3257408."