Afbeelding

Dodenherdenking in Bemmel

BEMMEL - 75 jaar Herdenken en Vieren 4 mei 2020. Dodenherdenking ook in Bemmel anders dan anders! Dit jaar zal de Dodenherdenking op 4 mei een totaal andere vorm krijgen, vanwege de corona maatregelen kan er geen gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst zijn. Ook de stille tocht naar het monument bij kasteel De Kinkelenburg gaat niet door!


Toch willen wij heel graag dat 75 jaar Herdenken juist nu extra aandacht krijgt en wij willen daarom dan ook iedereen in Bemmel vragen om de vlag op 4 mei de hele dag halfstok op te hangen en vanaf 19.00 uur een brandende kaars voor het raam of bij de voordeur te zetten.

Een afvaardiging (twee personen) van het bestuur van stichting deBol zal om 20.00 uur bij de monumenten bij het gazon van kasteel De Kinkelenburg 75 kaarsen aansteken en bloemen neerleggen. In verband met de noodmaatregelen mogen er niet meer dan twee personen met een afstand van 1,5 meter van elkaar aanwezig zijn!

"Wij begrijpen heel goed dat er mensen zullen zijn die zeker op deze speciale herdenkingsdag een bloemetje willen neerleggen en dat kan - op eigen initiatief - de hele dag, als u maar op die 1,5 meter afstand blijft en met niet meer dan twee personen tegelijk komt! Let op: de handhaving van de Gemeente Lingewaard zal hier streng op controleren!

Wij zullen onze plannen voor het Herdenkingsconcert en de Bevrijdingslunch doorschuiven naar 2021 maar hopen dat op 5 mei bij alle huizen in Bemmel de vlag uitbundig zal wapperen, tenslotte werd ons land 75 jaar geleden bevrijd! Wij wensen u veel sterkte in deze zorgelijke tijd!", aldus het bestuur van stichting deBol, het organisatiecomité van 4 en 5 mei in Bemmel.