Vergeet-me-nietjes.
Vergeet-me-nietjes.

Dierengeluiden

Het prachtige voorjaar

HETEREN - Het is prachtig voorjaarsweer. Misschien zou een buitje zo nu en dan de bloemen en planten nog sneller en uitbundiger kunnen laten groeien en bloeien, maar als je de Rode Torenwandeling maakt dan zie je toch heel veel voorjaarsbloeiers al prachtig in bloei staan.


De mooie blauwe vergeet-me-nietjes met hun helder gele hartjes, het fluitenkruid met hun witte schermen die wel kant lijken. Allerlei dovenetels, de gele, de witte en de kleine paarse. De grote bossen smeerwortel met kleuren van wit tot paars met alle tinten, die er tussen zitten en niet te vergeten de prachtige gele paardebloemen. Ja, als je nu voor een ommetje naar buiten gaat (wel denken aan de coronamaatregelen), zie je een heleboel moois als je er op let. Dit is echt het jaargetijde dat er heel veel kleur is in de natuur.

Natuurlijk zijn er in de zomer ook veel bloeiende bloemen, maar nu is alles nog zo fris van kleur en zijn wij ontvankelijker voor de mooie kleuren na de saaie en wat kleurloze winter. Naast de wandeling 'Rondje Rode Toren', die gedeeltelijk over het Landgoed Overbetuwe loopt, hebben we vanuit Heteren ook nog het Rondje Heteren. Met beide wandelingen ben je ongeveer vijf kwartier heerlijk in de frisse buitenlucht en beweeg je op een gezonde manier. Wandelen is een goede manier om je conditie op peil te houden en je botten en je spieren te versterken. Dus nu met al dat thuis werken en binnen zitten is het een prima manier om fit te blijven.