Opbrengst 23 april 2020. (foto: Marga Reintjens)
Opbrengst 23 april 2020. (foto: Marga Reintjens)

Bemmel een openbare asbak?

BEMMEL - "Is Bemmel een openbare asbak? Dat dachten wij allemaal van de ZWAB, die afgelopen donderdag geprobeerd hebben om Bemmel weer schoon te krijgen. Nu de jeugd thuis zit en niet naar school fietst, merken we dat langs de schoolroutes het redelijk schoon blijft. Maar o,o,o wat een peuken zijn we onderweg tegengekomen. In alle goten, stoepen, bospaadjes, parklaantjes, werkelijk overal liggen die vieze stinkstokjes."


"Wij als ZWAB willen jullie erop wijzen dat het achterlaten van peuken heel schadelijk is voor de natuur. Het duurt heel lang voordat een filter verteerd is, het is schadelijk voor de vogels en andere dieren, ook voor planten. Wij willen jullie rokers, dringend verzoeken om de peuken uit te drukken en weg te gooien in een prullenbak. Het is zo milieuvervuilend! En dat willen we toch echt niet in ons mooie Pareltje van Gelderland, dus we hopen op jullie medewerking.

Dan is het ons ook opgevallen dat er in en rondom bepaalde ruimtes heel veel wattenstaafjes zijn gevonden..., waarvoor die gebruikt worden zullen we maar in het midden laten, maar ook die zijn milieuvervuilend en horen, na gebruik, in een prullenbak te worden gedeponeerd. Bij het OBC, Lidl-plein, De Ward, centrum Bemmel, Herckenrathweg, de ondergrondse parkeergarage, is ook geruimd en hopelijk blijft het voorlopig even schoon.

We gaan weer afval ruimen op donderdagavond, 28 mei om 18.45 uur verzamelen en 19.00 uur gaan we van start. Terugkeer bij de Theaterkerk rondom 21.00 uur. Dus heb je tijd en zin en wil je nuttig maar ook gezellig bezig zijn, kom dan ook", aldus namens de ZWAB, Marga Reintjens.