Annelies Mulder en Ria Vos kregen 24 april 2020 beiden een lintje. (foto: Femke van Ottele)
Annelies Mulder en Ria Vos kregen 24 april 2020 beiden een lintje. (foto: Femke van Ottele)

Waardering voor

Lourdeswerk Huissen

HUISSEN - Vrijdag 24 april 2020 is er één om nooit te vergeten. Die ochtend belde burgemeester Josan Meijers van de gemeente Lingewaard Ria Vos en Annelies Mulder van Lourdeswerk Huissen. Tijdens het telefoongesprek werden beide dames verrast met het heugelijke nieuws dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen beiden te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


“Dit doen we niet alleen, maar met veel meer mensen,” was de eerste reactie van beide dames. Waarop de burgemeester antwoordde: “Dat klopt, maar u doet het ook!” Naast hun jarenlange inzet voor het Lourdeswerk, was er ook aandacht voor het vrijwilligerswerk voor de ziekenbezoekgroep en hun inzet voor de Zandse kerk in Huissen.


Een mooie dag met een bijzonder lintje

Met een leugentje om bestwil waren beide dames bij elkaar ‘gelokt’ zodat ze samen waren toen de burgmeester belde. En dankzij videobellen waren alle broers en schoonzussen, kinderen en kleinkinderen digitaal aanwezig. Al snel werd de vlag opgehangen en kwam er oranje bitter op tafel om te proosten. Het werd een dag met een bijzonder tintje. Met een stralende zon, allerlei telefoontjes, bloemen, versiering door de kleinkinderen, felicitaties op afstand en aandacht vanuit de media. Annelies en Ria kijken terug op een bijzonder mooie dag. “Wij zijn dankbaar voor de waardering die we in de vorm van het lintje hebben gekregen. Maar nog meer door alle lieve en warme reacties. En uiteraard hopen we nog een tijdje door te kunnen gaan. Misschien wel niet dit jaar, maar dan pakken we de draad het jaar erop weer op. Bedankt allemaal!”