HV Huissen, via Noud Scholten (blauw shirt), in de aanval. (foto: Fons Sluiter)
HV Huissen, via Noud Scholten (blauw shirt), in de aanval. (foto: Fons Sluiter) Foto:

Huissense handbalmannen

(weer) op zoek naar trainer/coach

HUISSEN – Na het vertrek van trainer/coach Johann Peters naar het vrouwenteam van HV Huissen, is het mannenteam naarstig op zoek naar een opvolger. Een paar jaar geleden werd geen trainer/coach gevonden en werd een andere oplossing gevonden.


Door Hans Schmeinck

Afgelopen seizoen eindigde de handbalcompetitie abrupt. Vanwege de coronacrisis werden vanaf medio maart de laatste wedstrijden niet meer gespeeld. Zo ook het mannenteam van Handbalvereniging Huissen. Dat nog drie duels tegoed had in de hoofdklasse A en als derde had kunnen eindigen. Maar nu plaats 6 mag koesteren als eindklassering van seizoen 2019-2020. Tevens laatste van trainer/coach Peters die ‘geen mogelijkheden ziet om door te groeien’ met het team en na twee seizoenen stopt.

Vooral de smalle selectie brak de ervaren en gedreven oefenmeester uit Arnhem regelmatig op. De vijftiger moest begin dit jaar nota bene zelf nog meespelen vanwege een tekort aan veldspelers. Peters vindt HV Huissen echter een dusdanig fijne vereniging dat hij is gebleven c.q. is overgestapt naar het eerste vrouwenteam. Niet alleen qua sekse anders, maar ook qua niveau. Het team stond op punt van degraderen naar de tweede klasse, maar mag ‘vanwege corona’ het komend seizoen toch weer in de eerste klasse uitkomen.

Hoe dan ook, de ‘mannen’ zijn nu zonder trainer/coach. De vacature voor de opvolger van Peters is inmiddels geplaatst op onder meer de Facebookpagina van HV Huissen en de persoonlijke Linked-in-pagina van voorzitter Ronald Verhaaf. ,,Ook is Tom Scholten (speler, HS) actief geweest in zijn netwerk. Maar tot op heden zonder resultaat.’’ Verhaaf beaamt dat de spoeling dus in de handbalwereld.

HV Huissen heeft met de mannenselectie wel een samenwerkingsverband met de Arnhemse club DFS. Is daar iets mee te regelen? ,,Nou, niet direct een trainer. Maar enkele van onze spelers kunnen wel meetrainen met hun selectie.’’ DFS 1 komt uit in de eredivisie en heeft zelf net een nieuwe trainer (Pascal Lucassen, HS).

Een ander scenario is dat HV Huissen de competitie in gaat zonder trainer. Die tamelijk bizarre situatie maakte het team mee in het seizoen 2017-2018. Toen namen enkele oud-spelers de trainingen en coaching voor hun rekening. ‘De club onwaardig’ werd toen gezegd en het team bleef het totale seizoen zelfs trainersloos. Desalniettemin werd wel (hoofd)klassebehoud veilig gesteld. Voorzitter Verhaaf wil liever niet aan een trainersloze tijd denken. ,,De oud-spelers die destijds de taken waarnamen zeiden toen al dat ze dat nooit meer zouden willen doen.’’

Enfin; HV Huissen zoekt een ‘enthousiaste trainer die het beste uit zichzelf en de spelers haalt, bij voorkeur beschikt over HT2 en/of HT3 en een positieve teambuilder is met aandacht voor ontwikkeling in team en bij individuele spelers’. Meer info via: voorzitter@hvhuissen.nl.