Gedichten als hart onder de riem voor de Huissense horeca. Hans Schmeinck leest er een voor, op het (gesloten) terras van ‘t Wijnhuys. Juul Nijhuis filmt het waarna publicatie op Facebook volgt. (eigen foto)
Gedichten als hart onder de riem voor de Huissense horeca. Hans Schmeinck leest er een voor, op het (gesloten) terras van ‘t Wijnhuys. Juul Nijhuis filmt het waarna publicatie op Facebook volgt. (eigen foto) Foto:

Actie ondernemers en horecafans Juul Nijhuis en Hans Schmeinck

Gedichten als hart onder de riem Huissense horeca

HUISSEN – De coronacrisis raakt de horeca enorm hard, natuurlijk ook in Huissen. Dat nogal wat etablissementen telt. Om de ondernemers en het personeel daarvan een hart onder de riem te steken, hebben Juul Nijhuis en Hans Schmeinck een actie opgezet. Met een hoofdrol voor gedichten, video’s en cadeautasjes.



In maart verraste Juul Nijhuis van Juul Bodyfashion haar collega-winkeliers in Huissen-centrum met een bosje bloemen, mogelijk gemaakt door Beaumonde Amarylissen. In april wilde ze de horecaondernemers in het stadje van plezier een hart onder de riem steken. Daarbij schakelde ze haar partner Hans Schmeinck in, journalist/schrijver (en dj en eventorganisator). Als actie bedacht het ondernemersstel; voor ieder binnen een week verkocht artikel badmode uit Juuls winkel, schrijft Hans een gedicht voor/over een horecabedrijf.

,,De actie sloeg aan, want binnen een week schaften klanten behoorlijk wat bikini’s, zwemshorts en strandjurken aan’’, aldus Juul. ,,Meer nog dan de gewenste 25, het aantal café’s, restaurants en zaalbedrijven in Huissen.’’ Plotse drukte dus bij Hans Schmeinck – communicatie & organisatie! Waar alle opdrachten zijn gestopt sinds het uitbreken van de coronacrisis. Zijn pen wierp vruchten af en zo kreeg ieder horeca-etablissement zijn eigen tekstuele ode.


Aandacht genereren
Om deze te kunnen delen met het publiek las Hans ieder gedicht bij de betreffende zaak voor. Juul filmde het en plaatste het op haar Facebookpagina’s. ,,We willen daarmee aandacht genereren voor het horecabedrijf, de ondernemers én medewerkers. Ieder bedrijf ontvangt ook een cadeautasje.’’ Daarin onder meer de geprinte versie van het gedicht, een gesigneerd exemplaar van Hans’ boek Humans of Huissen, een brief met opbeurende woorden en een presentje van Juul Bodyfashion.

Juul broedt (met Hans) nog op een sympathieke actie in mei. En hopen tevens dat hun acties voor anderen ook aandacht voor hun eigen bedrijven oplevert. ,,Pr-werk en/of dj-opdrachten voor Hans zijn welkom. En kom gerust naar mijn winkel, alle richtlijnen worden nageleefd. Private-shopping is ook mogelijk.’’ Facebook.com/JuulBodyfashion en /HansSchmeinckCommunicatieOrganisatie.