Simone van Halsema, kindercoach Kind in Kracht coaching Huissen.
Simone van Halsema, kindercoach Kind in Kracht coaching Huissen. NVT

Een luisterend oor voor ouders

HUISSEN - Ouders kunnen zorgen en ervaringen rondom ouderschap in deze corona periode delen met kindercoaches achter de telefonische ouderhulplijn van beroepsorganisatie het Kindercoach Gilde.


Sinds de intelligente lockdown in maart houden ouders veel balletjes omhoog. Naast werk en huishouden zijn ze ook ineens surrogaat juf of meester van hun kind(eren). Het hele gezin zit veel op elkaars lip en de verveling begint onderhand toe te slaan. Vanuit de beroepsvereniging voor kindercoaches, het Kindercoach Gilde, heeft Jeannette van Kuik het initiatief genomen om met meer dan 145 kindercoaches uit Nederland en België ouders belangeloos een luisterend oor te bieden.

“Ook al gaan de kinderen weer gedeeltelijk naar school, deze periode vraagt nog steeds heel veel van ouders. Er blijft weinig tijd voor jezelf over om weer op te laden. Dan is het fijn als je even je verhaal kunt delen en je hart kunt luchten." Aldus Simone van Halsema, kindercoach van Kind in Kracht coaching in Huissen en moeder van drie jonge kinderen. "Als je jezelf een momentje gunt om stoom af te blazen, is er daarna weer ruimte om te genieten van en met je kinderen. Ondanks alle drukte, is het een bijzondere periode waarin we de ontwikkeling van onze kinderen van heel dichtbij mogen volgen.”

In gemeente Lingewaard is Simone van Halsema iedere maandag en donderdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 11.00 uur via 06 37530871. Buiten deze tijden kun je haar een vraag of belverzoek sturen via de e-mail: info@kikcoaching.com. Voor meer informatie over dit initiatief: www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders.