De boeken die rond zullen gaan in Haalderen.
De boeken die rond zullen gaan in Haalderen.

'Haaalderen in Beweging'

-boek gaat rond!

HAALDEREN - Platform Haalderen leeft! start in samenwerking met HAVO, TCH, SWL en de Gemeente Lingewaard een project ‘Living labs’ om inzicht te krijgen in de beweegwensen van de inwoners van Haalderen.


Met deze informatie zal de werkgroep gaan kijken welke activiteiten georganiseerd kunnen worden en wat belangrijke criteria zijn voor het starten bij de inwoners in Haalderen.

De starten
Vanaf begin juni zal er een boek rondgegeven gaan worden in Haalderen. In dit boek wordt aan inwoners onder andere gevraagd om in beeld te brengen welke beweegactiviteiten/sporten ze hebben gedaan (een zogenoemde sportlevensloop). Ook wordt er gevraagd naar de redenen waarom men startte met een bepaalde beweegactiviteit (zogenoemde Beweegaanjagers) en de reden waarom men bijvoorbeeld juist gestopt is (zogenoemde Beweegbarrières). Ook zouden we graag willen weten welke beweegactiviteiten de inwoners van Haalderen verder nog zouden wensen en die hier nu nog niet mogelijk zijn.


De vragen
Er zullen meerdere boeken rondgaan door Haalderen. U ontvangt het boek van een inwoner uit Haalderen, u geeft aan via het telefoonnummer waar het boek zich bevindt en geeft antwoorden volgens de instructies in het boek. De bedoeling is dat u het boek daarna weer doorgeeft aan een andere inwoner. Binnen één huishouden kan het boek door meerdere personen ingevuld worden. Zo proberen we in een korte tijd zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij dit project!