Trouwjurk van parachutestof. (foto: HKH)
Trouwjurk van parachutestof. (foto: HKH)

Stadsmuseum Hof van Hessen in coronatijd

HUISSEN - Museum Hof van Hessen is klaar om haar bezoekers weer te ontvangen. De nieuwe tentoonstelling 'Huissen herrijst' is dan ook te bezoeken. De coronatijd vraagt wel om maatregelen.



Zo geldt ook hier de anderhalve meter afstand. Bij verkoudheidsverschijnselen en bij koorts is een bezoek niet mogelijk. Pijlen markeren de te volgen route. De traplift kan gebruikt worden. De mogelijkheid bestaat om via museum@huessen.nl of tijdens openingsuren telefonisch (026 3255058) een bezoek aan te kondigen. Hierbij kan men kiezen uit tijdstippen van 13.00, 14.15 en 15.30 uur. Vrijdags ook nog om 10.15 en 11.30 uur. Er is een maximum aan het aantal bezoekers.

Ook kan men zoals altijd weer terecht voor inlichtingen, iets af te geven of om een boek of ander artikel te kopen (sticker, vlag enzovoort). Het museum is gevestigd aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Met uitzondering van maandag elke middag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.

De nieuwe, tijdelijke expositie gaat over de bevrijding, de thuiskomst van de geëvacueerden, de hulp en de eerst wederopbouw. Middels een tiental panelen en de nodige, originele materialen krijgt men een goed beeld van de bijzondere
tijd in het verwoeste stadje. Meerdere mensen hebben tot nu toe onbekende foto’s en voorwerpen beschikbaar gesteld!

Er is een trouwjurk van parachutestof en een bakkersschort van meelzakken. Je ziet munitiekisten en een bajonet waarmee de tuinder sla van het land stak. Ook zijn er gegraveerde granaathulzen te zien, die onder andere als vaas gebruikt werden De tijdelijke tentoonstelling is tot 15 november te bezoeken.