De bar van het Ontmoetingscentrum Doornenburg. (foto: Jaap Plattel)
De bar van het Ontmoetingscentrum Doornenburg. (foto: Jaap Plattel)

Dorpshuizen in Lingewaard weer open voor gebruikers

LINGEWAARD - De coronacrisis heeft alle dorps- en buurthuizen in maart gedwongen om abrupt te sluiten. Vanaf 1 juni mogen ze weer open, zij het onder strikte voorwaarden.


Volgens de richtlijnen van de rijksoverheid zijn de dorps- en buurthuizen en culturele centra in de gemeente Lingewaard vanaf 1 juni weer geopend. En dat is goed nieuws voor alle gebruikers! Want heel veel verenigingen en organisaties in Lingewaard maken graag gebruik van die gebouwen. Er wordt vergaderd, gemusiceerd, gezongen en gelachen en dat is allemaal stil komen te liggen afgelopen maanden.

Om alles in goede banen te leiden zijn deze Lingewaardse gebouwen afgelopen weken aangepast aan de RIVM richtlijnen. Door het veranderen van de inrichting en extra maatregelen voor hygiƫne kunnen nu groepen tot dertig personen tegelijk gebruik maken van de ruimtes.

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden aan verbonden door het RIVM. Zo moet bijvoorbeeld de anderhalvemeter-afstand van elkaar in acht worden genomen en mag er slechts een maximum aantal bezoekers aanwezig zijn.

'Wilt u weten welke mogelijkheden er in uw woonplaats zijn, neem dan contact op met het plaatselijke dorps- of buurthuis. Het personeel staat klaar om u te helpen en vragen te beantwoorden.'