De bas-sectie in beeld. (foto: Maurice Gemmeke)
De bas-sectie in beeld. (foto: Maurice Gemmeke)

Lingewaards Mannenkoor heeft er 'zing' in...

HUISSEN - Het Lingewaards Mannenkoor heeft er 'zing' in... Maar mogen nog niet. Waar heb je het over?


"Wel, we willen zo graag weer als koor zingen, maar we hebben gelezen dat hele koren zijn omgevallen door het coronavirus! Daar was het Lingewaards Mannenkoor op tijd achter: Onmiddellijk stoppen, dit is een heel serieuze zaak! Alle gezamenlijke zaken werden eenmans-zaken. Hoe kunnen we dit negatieve gebeuren omdraaien in een feestje? Een commissie van wijze (soms) mannen brainstormde een avondje of wat en kwam met verschillende plannen aan.

Met z’n allen onder de douche viel af, maar een publieke repetitie in de buitenlucht bij de Muntstraat met 150 cm tussenruimte en de dirigent in de plastic pak ervoor: dat is een mogelijkheid! Het weer moet dan wel een beetje meewerken, maar we blijven optimistisch."


De eerste maal gaat plaatsvinden op dinsdag 23 juni vanaf 19.45 uur en dat wordt een openbare repetitie van het koor. Dus vanavond al, let op!

"Ons verzoek is: kom gewoon eens langs achter het gebouw Museon aan de Munstraat 10 in Huissen. Er zijn gesprekken gaande met het Odeon op de Markt: dat muziekpaleis staat er toch een beetje toonloos bij. Wellicht na 1 september! Met de Zandse Kerk zijn ook al gesprekken gaande: we doen er alles aan. Maar… wij blijven je op de hoogte houden van uitvoeringen/concerten in de toekomst!"

Schrijver dezes is overigens ook erg nieuwsgierig naar waar en wanneer die fraaie bronzen plaquette van de Cultuurprijs 1999 in het plaveisel getimmerd gaat worden! "Overigens willen we ook nog wel een paar nieuwe leden erbij hebben. Bel me maar: 06 53966931. Of Theo Vermaas op 026 3257408. We zien je graag komen!"