Afbeelding
Foto:

Heel Lingewaard smult…
van de gebakspecialiteiten van Willy Knubben

LINGEWAARD – Op iedere kermis in Lingewaard is de oliebollenkraam van Willy Knubben te vinden. Groot was dan ook zijn zorg, toen de kermissen noodgedwongen moesten worden geannuleerd. Gelukkig heeft gemeente Lingewaard ervoor gezorgd dat Willy met zijn oliebollenkraam gewoon welkom is!


Inmiddels is Willy voor velen wel een bekend gezicht in Lingewaard. Hij maakte niet alleen naam als ‘die gezellige oliebollenbakker’, maar ook als de oliebollenbakker die alleen voor de beste kwaliteit gaat. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat hij als 13-jarige jongen al in de oliebollenkraam van zijn vader meehielp en het vak hem dus met de paplepel werd ingegoten.

De benaming ‘oliebollenbakker’ doet hem eigenlijk tekort. In de kraam van Willy worden namelijk veel meer lekkernijen gebakken. Van overheerlijke appelbeignets en chocowafels tot smaakvolle vruchtenbollen en churros. “Momenteel is ons trouwens chocofruit ook erg gewild”, vertelt Willy enthousiast. Dat Willy enthousiast is, komt mede omdat gemeente Lingewaard hem een vergunning heeft verleend ondanks dat er geen kermissen zijn dit jaar. “Daar ben ik hen bijzonder dankbaar voor”, legt hij uit. Met zijn kraam brengt Willy toch een beetje kermisgevoel naar Lingewaard. Gebakspecialiteiten Willy Knubben staat vanaf heden wekelijks op woensdag in Doornenburg op het plein, op donderdag op het Julianaplein in Gendt, op vrijdag op het Kinkelplein in Bemmel en op zaterdag in de Langstraat in het centrum van Huissen. Willy bakt ze die dagen graag bruin van 12.00 tot 19.00 uur. “Houdt vooral Hét Gemeente Nieuws en onze Facebookpagina in de gaten voor aantrekkelijke aanbiedingen. Graag tot ziens aan de kraam!” (www.knubbeamusement.nl)

Afbeelding